Telec Electronics

Informatie en producten voor telecommunicatie en electronica


  

Illustratie Copyright 2020 Telec Electronics, alle rechten voorbehouden.

Lees meer...

De navolgende handleiding heeft betrekking op de onderstaande FONtevo / Auerswald telefooncentrales met firmware versie 7.2B, maar is als algemene richtlijn voor een hogere versie van de firmware bruikbaar.

Nieuwe firmware voor de COMmander 6000 is alleen voor onze dealer / installateurs beschikbaar en wordt u op verzoek toegezonden. Indien u, de COMmander 6000, vanaf een lagere versie firmware update kan het zijn dat u een tussen versie van de firmware nodig heeft, geef dus op voorhand aan welke versie firmware de centrale op dit moment gebruikt.

Houdt ook rekening met de compatibiliteit van de aangesloten ISDN/Up0 systeemtoestellen, in een aantal gevallen is het behoud van de systeemfunctionaliteit niet gegarandeerd, raadpleeg hiervoor de compatibiliteits-matrix op navolgende pagina >>compatibiliteits-matrix<<

Vergeet niet om voor een firmware update een back-up van de huidig configuratie te maken en maak tevens een back-up op het moment dat u de onderstaande stappen heeft doorlopen.

Lees meer...

Voor dat u een firmware update van de Auerswald / FONtevo telefooncentrale uitvoert dient u rekening te houden met de compatibiliteit van de aangesloten ISDN/Up0 systeemtoestellen, in een aantal gevallen is het behoud van de systeemfunctionaliteit niet gegarandeerd, raadpleeg hiervoor de onderstaande compatibiliteits-matrix.

Voor een grotere weergave klikt u in onderstaande afbeelding.

Auerswald / FOntevo Systeemtelefoon Compatibiliteits-Matrix

Lees meer...

In veel situaties volstaat het om het bestaande analoge toestel of de analoge DECT basis gewoon te behouden bij de overstap naar VoIP. Voor de klein zakelijke markt en particuliere toepassingen is de Grandstream HT812 ATA een eenvoudige manier om bestaande analoge telefonie van een VoIP aansluiting te voorzien.

De HT812 ATA is tevens geschikt om bestaande deurintercom systemen met een analoge (a/b) aansluiting of noodoproepsystemen in liften met een VoIP aansluiting uit te rusten.

De Grandstream HT812 is geschikt voor één EnterpriseVoIP account met twee telefoonnummers, waarbij de twee analoge FXS aansluitingen, ieder voor zich, een eigen extern nummer toegewezen kunnen krijgen.

Lees meer...

Voor het opslaan van het besturingssysteem en de configuraties maken de COMpact 4000, COMpact 5000 en COMmander 6000 Fontevo en Auerswald centrales gebruik van een SDHC-Kaart. Helaas zijn deze kaarten niet voor de eeuwigheid gedacht en ze kunnen, in de loop der tijd (lees jaren), problemen gaan vertonen.

De eerste tekenen van slijtage kunnen het niet meer benaderen van het centrale telefoonboek zijn, maar het komt ook voor dat de centrale na een herstart niet meer volledig opstart of niet meer benaderbaar is.

In eerste instantie is het natuurlijk noodzakelijk om regelmatig een backup van de configuraties bij te houden, vergeet daarbij niet om het centrale telefoonboek en eventuele tekst en audio bestanden in het backup scenario mee te nemen (keuze menu teksten, welkomstteksten, voice-mailbox teksten, wachtmuziek etc.) . Als extra maatregel kunnen ook de netwerk instellingen bij een backup meegenomen worden, maar dit is niet direct noodzakelijk.

Lees meer...

De FONtevo / Auerswald centrales bieden standaard behoorlijk wat mogelijkheden, waarbij de meeste onopgemerkt blijven, zo nu en dan is er echter een functie beschikbaar die wat extra uitleg vereist.

Naast de mogelijkheid om een Auerswald / FONtevo centrale op afstand te configureren, is het ook mogelijk om, via hetzelfde menu, een Follow-me stand op afstand te wijzigen. Toegegeven middels de Auerswald-app is dit ook mogelijk, maar er zijn situaties denkbaar waarbij geen internet verbinding voorhanden is en men toch een Follow-me zou willen aanpassen.

In dit voorbeeld wordt een Follow-me van groep 8700 naar 8701 uitgevoerd, waarbij groep 8701 b.v. een andere externe doorschakeling heeft dan groep 8700. Een van onze klanten gebruikt deze opzet om service monteurs de mogelijkheid te geven om zelf te bepalen wie in de avonduren storingsdienst heeft.

Lees meer...